Doe een huidanalyse om de beste huidverzorging te vinden

Huidverzorging

Elke huid is anders. Daar ontkom je niet aan. De ene persoon heeft een droge huid, de ander een trekkerige huid en weer een ander heeft een vettige huid. Doe een huidanalyse om er achter te komen welke producten je moet gebruiken en welke je beter kunt laten staan.

Huidverzorging

Hoe doe je dat?

Voel aan de huid op verschillende momenten op de dag. Voelt het vet en nat, of juist trekkerig en ziet je huid zelfs rood? Probeer ook op verschillende plekken op de huid goed te kijken. Heb je bijvoorbeeld een product waardoor de huid trekkerig gaat voelen? Dan is dit niet het product voor jou en is dit stuk van je huid waarschijnlijk te droog. Sta dus ook even goed stil bij de producten die je nu al gebruikt. Het is niet de bedoeling dat je huid pijnlijk, droog, trekkerig of te warm aanvoelt na het gebruiken van een product. Ook prikken is niet normaal. Er heerst nog een idee dat je de huid flink aan moet pakken om deze schoon te krijgen. Huidverzorging moet echter juist zacht zijn en je huid in de watten leggen. Scrubben is bijvoorbeeld handig maar zeker niet voor elke dag. 

Welke producten heb ik nodig?

Het is soms lastig te bepalen hoeveel producten je moet gebruiken en wanneer. Als het aan sommige bedrijven ligt dan gebruik je elke dag zes of zelfs meer producten om je huid te verzorgen. Dat kan goed zijn maar ook met slechts een paar producten kom je al een heel eind. Een verzorgende crème voor overdag is belangrijk en het is met name essentieel dat daar een beschermende factor tegen de zon in zit. Het is namelijk niet zo dat je in de winter geen zonbescherming nodig hebt.