In de zorg werken

In de zorg werken is niet gemakkelijk. Daarom hebben wij enkele tips verzamel om je te helpen met de stress om te gaan. Zo kun je bij het zoeken naar bijvoorbeeld een tandartsassistente vacature de werkgever nog meer punten tonen waarom hij jouw in zou moeten stellen.

Op tijd zijn

Binnen de zorg is het natuurlijk belangrijk om op tijd te zijn. Begin je dienst het best iets vroeger. Zo heb je genoeg tijd om jezelf voor te bereiden op de dag. Zeker in de zorg is het belangrijk om voldoende voorbereid te zijn.

Probeer niet te multitasken

In de zorg is het belangrijk dat je je taak goed doet. Probeer daarom op een ding te concentreren. Doe een taak goed en ga vervolgens verder naar de volgende taak.

Stress

Het kan snel stressvol worden in de zorg. Probeer altijd positief te blijven en gebruik je humor. Zo gaan de mensen om je heen ook rustiger worden. Dit draagt over op iedereen, ook jezelf. Zo verminder je de stress en ben je gelukkiger.

Time out

Een pauze is altijd nodig en verhoogt je concentratie. Probeer daarom altijd een pauze in te plannen. Zelfs als het een hectische dienst is, kun je even een 2 minuten time out nemen. Dit doet al heel veel.

Stop op tijd

Natuurlijk kun je in de zorg niet altijd op tijd stoppen. Probeer het wel. Je hebt je rust nodig om de volgende dag weer het beste te kunnen leveren.

Ben je zelf nog op zoek naar een job binnen de zorg? Op Dentjobs kun je terecht voor jobs zoals bijvoorbeeld tandartsassistente.