Met dieren werken

Er zijn veel mensen die erg om dieren geven. Sommige mensen willen daarom graag met dieren werken. Gelukkig zijn er hiervoor genoeg mogelijkheden voor. Elk persoon is anders en niet iedereen kan hetzelfde beroep uitoefenen. In dit artikel vertel ik een aantal beroepen in de dierensector. Wie weet zit jouw droombaan hier wel tussen!

Dierentuin

In de dierentuin zijn talloze dieren te vinden, maar al deze dieren hebben verzorging nodig. Ze moeten onder andere te eten en te drinken krijgen. Daarnaast moeten ze ook verzorgd worden als ze gewond of ziek zijn, maar ze hebben ook hulp nodig als ze bijvoorbeeld zijn bevallen. Wil je graag met meerdere dieren in contact komen en vind je het leuk om met wilde dieren te werken. Dan is dit beroep echt iets voor jou.

Dierenarts/assistente

Dit is een beroep met veel verantwoordelijkheid. Je moet als dierenarts zieke of gewonde dieren behandelen. Zo moet je röntgenfoto’s maken of bloedmonsters afnemen, maar het kan ook zo zijn dat je een dier moet opereren. Niet iedereen kan hier tegen. Je moet erg stressbestendig zijn en kunnen presteren onder hoge druk. Daarnaast moet je tegen bloed etc. kunnen. Kan je dit niet zo goed? Maar wil je wel graag iets voor dieren doen als beroep? Een andere mogelijkheid is om dierenartsassistente te worden. Met dit beroep draag je ook bij aan de gezondheid van dieren. Dit zijn pas een paar voorbeelden van beroepen die met dieren te maken zijn. Zo zijn er nog veel meer beroepen te bedenken. Toch zijn dit wel de twee meest voorkomende beroepen. Het is bijvoorbeeld wel lastig om een dierenarts te worden. Hiervoor moet je de opleiding diergeneeskunde hebben gestudeerd. Heb je de studie al afgerond? Kijk dan bij vacature diergeneeskunde of bekijk de website van https://vetplace.be.