Wanneer kan een psycholoog handig zijn?

Voor veel mensen is het een taboe om naar een psycholoog te gaan. Zelfs mensen met psychische klachten vragen zich af of het wel zin heeft om naar een psycholoog te gaan. Naar een psycholoog gaan kan natuurlijk niet voor iedereen de oplossing zijn. In de meeste gevallen heeft het echter geholpen. In deze blog zetten wij enkele tips op een rij voor je om de juiste hulp te krijgen.

De juiste psycholoog

Je eerste aanspreekpunt is het best je huisarts. Met deze heb je vaak al een emotionele band. Je kunt hem of haar vragen of zij je verder kunnen helpen. Zij hebben natuurlijk niet altijd de tijd of de antwoorden, maar ze zullen je wel naar iemand sturen die dit wel heeft.

Je verwachtingen

Verwacht niet te veel. Een psycholoog weet niet meteen wat er aan de hand is zonder je te kennen. Een psycholoog zal veel vragen stellen over een langere tijd voor dat hij of zij met een oplossing kan komen.

Vertrouwen

Je kunt iemand niet binnen een dag vol vertrouwen, dit gaat even duren. Het is wel belangrijk dat je de expertise van de psycholoog respecteert. Hij heeft hier namelijk een opleiding voor gevolgd. Om voor een psychologie vacature in vraag te komen moet je namelijk een universitair diploma hebben behaald. Zo zal de psycholoog ook jou tegenover respectvol zijn want jij bent de expert als het gaat over jezelf.

Zorg ervoor dat je alles begrijpt

Vraag zelf ook veel vragen, zeker als je iets niet begrijpt. Voor je behandeling is het belangrijk dat je alles begrijpt. In een ziekenhuis neem je ook niet zomaar medicatie zonder te weten waarom.

Hopelijk helpen deze tips je verder. Wil je zelf graag in de psychologie sector werken? Dan kun je op psyjobs.be terecht voor veel vacatures.