Wat zijn de voordelen van kniebraces?

Als je last hebt van je knieën kan dat heel vervelend zijn en het duurt vaak lang voordat de klachten verholpen zijn. En dat is erg vervelend natuurlijk, want je knieën gebruik je bij vrijwel elke beweging van je benen. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die je kunt gebruiken om de klachten te verminderen en sneller te herstellen. Kniebraces zijn van die hulpmiddelen waarvan bewezen is dat ze hun werk doen en de pijn verlichten. In dit artikel vertellen we je meer hierover. En we laten je zien wat ze je kunnen brengen als je een blessure hebt opgelopen of last hebt van een vervelende kwaal.

Ondersteuning bij blessures

Bij blessures en overstrekking kun je behoorlijke schade aan je knie oplopen. Blessures ontstaan vaak tijdens het sporten doordat we te veel spanning zetten op ons lichaam of te lang doorgaan met trainen. Het is vaak lastig om je grenzen te bepalen daarin en je in te houden. Het resultaat is dan dat het misgaat. Bij overstrekking doe je vaak niet eens rare dingen. Je kunt dat al krijgen door op je werk verkeerd te bewegen of teveel van jezelf te vragen. Bij al deze klachten zijn kniebraces een hulpmiddel om te zorgen dat je jezelf niet nog meer forceert en je knieën weer tot rust te brengen zodat herstel kan plaatsvinden.

Genezing van klachten met kniebraces

Door het gebruik van kniebraces kun je veel klachten genezen of verminderen. We noemden al allerlei sportblessures. Ze komen ook van pas bij reuma, artrose en zwellingen. Als je last hebt van je meniscus of je knieschijf is uit de kom geschoten dan is een brace er voor je om ervoor zorgen dat alles goed op zijn plek blijft zitten en jij geen bewegingen kunt maken die de kwaal erger maken.

Tegengaan van spataderen

Heb je last van spataderen? We weten hoe vervelend en pijnlijk dat kan zijn. Met kniebraces ondersteun je de aderen en stimuleer je de bloeddoorstroming zodat de aderen kunnen ontspannen en jij minder last hebt van de kwaal. Je merkt snel verlichting als je de brace gebruikt. Veel mensen wachten te lang om iets te doen aan spataderen en dat is zonde. Je hoeft er helemaal niet lang mee te lopen. De oplossing is even simpel als doeltreffend.

Meer bewegingsvrijheid met kniebraces

Veel mensen denk dat je met kniebraces minder bewegingsvrijheid hebt. Toch is dat niet zo. De modellen behoeden je voor bewegingen die niet goed voor je zijn, maar je kunt er gewoon mee bewegen en lopen. Ze belemmeren je daar niet in. Wat ze wel doen is zorgen dat je op de juiste manier beweegt en zorgen dat je jezelf geen pijn doet of toch over je grenzen heengaat. Dat zorgt ervoor dat de druk op je knieën vermindert en dat je spieren en cellen kunnen ontspannen. Hoe beter je ervoor zorgt dat je de knie niet meer overbelast, des te sneller kan je knie weer genezen. En dan kun jij weer alles doen wat je graag wilt zonder dat je de knie nog moet beschermen.

Heb je niet alleen last van je knie maar ook andere klachten zoals met je rug? Bekijk dan ook rugbrace